Mai puteți dona:

  • în contul Asociației

IBAN: RO78INGB0000999911542022

Nume: Asociația Haine Curate 

E-mail: info@hainecurate.eu

Adresă: Strada Navigației Nr. 53 Sector 1 București Cod 012432

  • Prin Revolut

Pentru donații rapide puteți folosi numărul de Revolut: 0040721953906

  • Prin redirecționare a 20% din impozitul pe profit (companii)

Această sponsorizare este deductibilă fiscal și nu presupune costuri suplimentare pentru companii. Accesați contractul de sponsorizare aici.

Pentru ce folosim banii?

  • Fondul de Urgență pentru susținerea muncitorilor care sunt dați afară din fabrici fiindcă și-au cerut drepturile sau au vorbit despre abuzurile din fabrică
  • Consiliere și reprezentarea în instanță a muncitorilor care decid să dea în judecată fabricile unde s-au confruntat cu abuzuri

De ce este important?

Presiunile asupra unui muncitor care încearcă să își ceară drepturile sunt imense și converg către concediere, în general. Un exemplu lămuritor este cazul Angelicăi Manole, care a fost concediată chiar dacă avea de partea ei presa, publicul și ministrul muncii – care își ceruse scuze de la angajata în confecții pentru incompetența Inspecției Muncii. De-a lungul anilor, am văzut cum muncitori care încearcă să expună abuzuri grave din fabrici sunt vânați și concediați. Am văzut cum muncitori care protestează fiindcă nu și-au primit salariul de luni de zile sunt concediați fără repercusiuni.

Vrem ca asta să înceteze.

Muncitorii în confecții nu și-ar permite niciodată să angajeze un avocat care să îi ajute să obțină dreptatea. De aceea am lansat Haine Curate și ne propunem să construim o comunitate care să ofere suport și plase de siguranță muncitorilor vulnerabili care se confruntă cu abuzuri în fabrici de confecții.

Vrem să combatem cultura fricii.

Majoritatea consumatorilor au auzit despre abuzurile asupra muncitorilor care confecționează haine în Asia și foarte puțini știu că inclusiv în UE au loc exploatări similare.

În România, investigațiile noastre și cercetările unor organizații precum Clean Clothes Campaign au arătat că numeroși angajați din confecții se confruntă cu încălcări ale drepturilor omului și muncii. Muncitori care leșină în fabrici, angajați neplătiți pentru orele suplimentare, femei terorizate să muncească precum roboții și să nu se plângă, muncitori excrocați șamd. Pe lângă acestea, muncitorii în confecții primesc în general salariul minim pe economie, care este insuficient pentru trai decent în România. Muncesc, dar rămân săraci.

One thought on “Donează pentru a susține muncitorii în confecții

  1. Daca firma de confectii din Valeni de munte sustine o minciuna ca angajatele au fost o parte in fara plata si o alta parte in somaj tehnic ,cum lea convins pe cele din fara plata sa nu se revolte si cum lea selectat facind o mare discriminare ??? Nici una din parti nu au stiut, pentru ca au fost la lucru si pentru ca serviciile secrete din Prahova dorm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *